PALVELUT

Psykologin keskustelukäynti

Tarjoan apua ihmissuhteisiin liittyvien ongelmien ja psyykkisten sekä neuropsykiatristen haasteiden kanssa. Yhdessä voimme työstää esimerkiksi kuormituksen ja stressin säätelyn taitoja sekä käsitellä ihmissuhteisiin tai lasten kasvattamiseen liittyviä haasteita. Tuen asiakkaitani myös elämän erilaisissa muutostilanteissa, menetysten ja kriisien yhteydessä.

Oman elämäntilanteen, tarpeiden ja tavoitteiden tarkastelu yhdessä ammattilaisen kanssa tukee mielen hyvinvointia myös ennaltaehkäisevästi.

Voit varata ajan keskustelukäynnille omakustanteisesti ilman lähetettä. Palveluistani ei ole mahdollista saada kela-korvausta.

Eläin- ja luontoavusteinen työskentely

Luonto- ja eläinavusteinen, kokemuksellinen tunnetyöskentely voi koostua muun muassa sykähdyttävistä kohtaamisista eläinten ja luonnon kanssa, uusista oivalluksista, yhdessä tekemisestä, luonnossa liikkumisesta tai vaikka taiteen tekemisestä. Tunnetaitojen harjoittelun myötä tunteiden ymmärrys, hallinta ja vuorovaikutustaidot kehittyvät. Tämä on jokaisen yksilöllisesti suunnitellun prosessin “punainen lanka”. Psykologin kanssa työskentely voi olla kertaluontoinen tapaaminen tai yhdessä räätälöity pidempi prosessi. EASEL® on vankalle teoreettiselle ja kokemukselliselle pohjalle perustuva tunnetaito-ohjauksen, terapian ja työnohjauksen menetelmä.

Luontoavusteiseen EASEL-valmennukseen ovat tervetulleita kaikki lapset, nuoret ja aikuiset, jotka kokevat luonnossa tai eläinten parissa työskentelyn mieleiseksi, elvyttäväksi tai vaikkapa omaa keskittymistä helpottavaksi. Tunnetaitovalmennus soveltuu erinomaisesti esimerkiksi kaveritaitojen, vanhemmuuden ja parisuhteen tukemiseen.

Hevosihmisen tunnetaitovalmennus

Tarjoan myös kohdennettua valmennusta hevosenomistajille, ratsastajille ja muille hevosharrastajille. Useat hevosten kanssa toimivat ihmiset kokevat erilaisia pelkoja, sekä yleisemmin tunteiden hallinnan, tunnistamisen ja käsittelyn pulmia. Omat vaikeat kokemukset, esimerkiksi ihmissuhteissa syntyneet psyykkiset haavat, voivat todella vaikeuttaa vuorovaikutusta myös eri lajia olevan ystävän kanssa. Tunteiden kanssa työskentely auttaa parantamaan sekä ihmisten että eläinten hyvinvointia, luomaan paremman suhteen hevosiin, sekä mm. hallitsemaan stressiä, jännitystä ja turhautumisen tunteita. 

Huom! En tarjoa eläintenkoulutuspalveluja. Valmennukseni perustuvat ihmisten kanssa työskentelyyn, vaikka eläimet voivatkin olla tarvittaessa mukana tapaamisella.  

 

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmennus

Neuropsykiatrinen valmennus soveltuu tukimuodoksi asiakkaille, joilla on neuropsykiatrisia erityisvaikeuksia tai toiminnanohjauksen pulmia. Valmennus ja sen tavoitteet suunnitellaan aina yksilöllisesti. Tavoitteet ovat konkreettisia ja liittyvät yleensä jokapäiväisen elämän tilanteisiin ja asioihin, kuten arjenhallintaan, opiskeluun ja ihmissuhteisiin. Lasten ja nuorten neuropsykiatrisen valmennuksen olennainen osa on vanhempien tukeminen. Tapaamiset voidaan järjestää erilaisissa ympäristöissä: ulkona luonto- tai eläinavusteisesti, viihtyisissä sisätiloissa, tai asiakkaan omassa asuin- ja toimintaympäristössä, kuten kotona, harrastuksen parissa jne. 

Sopivatko palveluni juuri sinulle?

Työskentelyni perustuu tieteellisesti vaikuttavaksi todettuun teoriatietoon ja vaativassa ihmissuhdetyössä kertyneeseen ammatilliseen osaamiseen.

Eläin- ja luontoavusteinen työskentelytapa sopii monille sellaisille ihmisille, joiden ei esimerkiksi ole helppoa keskittyä tavanomaisessa “toimistoympäristössä” paikoillaan istuen. 

Palvelut sopivat kaikenikäisille. Lasten kohdalla vanhempien tapaaminen on tärkeä tai joskus jopa ainut osa hoitoa/ohjausta. 

Mikäli minulle syntyy käsitys, etteivät tarjoamani yksityiset palvelut ole tässä kohtaa riittäväksi avuksi, autan sinua hakeutumaan soveltuvalle hoitotaholle tai tutkimuksiin, esimerkiksi julkiseen terveydenhuoltoon.

Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisää. 

Ajanvaraukset  ja tiedustelut psykologi@millalaitanen.fi

vastaanotto myös iltaisin.

Voit varata myös ilmaisen 30 minuutin konsultaatiopuhelun. Keskustelun aikana voimme kartoittaa työskentelyn tarpeita, sekä pohtia mahdollisia suuntia tilanteesi helpottamiseksi. Puhelinkeskustelu ei sido sinua mihinkään. Ota yhteyttä puhelinajan varaamiseksi, vastaan viestiisi 2 vuorokauden kuluessa.